Werkgever benut WKR-budget niet volledig

2 oktober 2015 | Door redactie

Veel werkgevers weten nog geen volledig gebruik te maken van het beschikbare budget uit de werkkostenregeling (WKR). Dat komt omdat ze voorzichtig zijn en het budget van 1,2% van de totale loonsom niet willen overschrijden, maar ook omdat er te weinig vergoedingen en verstrekkingen voor werknemers in worden opgenomen.

Met de WKR hebben werkgevers veel vrijheid gekregen over hun vergoedingen en verstrekkingen aan werknemers, maar ze moeten ook binnen het budget zien te blijven. Dat lukt momenteel iets te goed, zo blijkt uit het Nationaal Werkkostenregeling Onderzoek in opdracht van FiscFree. Werkgevers met meer dan tien werknemers blijken een half miljard van het budget uit de WKR niet te gebruiken. Per organisatie gaat het om 14% tot 18% van het WKR-budget.

Informeer naar het overgebleven WKR-budget

Eind 2014 heeft uw OR mogelijk nog met de bestuurder om tafel gezeten omdat hij bepaalde arbeidsvoorwaarden (tool) wilde wijzigen vanwege de verplichte invoering van de WKR. Zijn er dingen geschrapt, dan is het goed om nu weer eens te informeren naar het overgebleven WKR-budget in de organisatie. Houdt de werkgever budget over? Dan is het misschien toch nog mogelijk om de vergoedingen en verstrekkingen (tool) uit te breiden. Denk bijvoorbeeld aan een luxer kerstpakket of het verstrekken van een chocoladeletter vanwege Sinterklaas.