Miljoenen voor kinderen uit arme gezinnen

20 september 2016 | Door redactie

De Rijksoverheid stelt per 2017 structureel € 100 miljoen per jaar beschikbaar voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. Dit geld moet ervoor zorgen dat de kinderen de mogelijkheid krijgen om mee te doen aan bijvoorbeeld sportactiviteiten.

Uit onderzoek blijkt dat honderdduizenden kinderen in Nederland opgroeien in een gezin met een laag inkomen. De ouders hebben bijvoorbeeld een uitkering, een laagbetaalde baan of zitten in de schulden (tool). Het kabinet wil dat kinderen ‘kansrijk opgroeien’ en niet belemmerd worden door armoede. De € 100 miljoen die het kabinet vanaf volgend jaar investeert, gaat naar benodigdheden in natura voor kinderen tot 18 jaar.

Miljoenen gaan direct naar kinderen

De benodigdheden in natura zijn bijvoorbeeld schoolbenodigdheden, sportspullen, schoolreisjes, kleding en zwemlessen. Door op deze manier de miljoenen te investeren, regelt het kabinet dat het geld direct bij de kinderen terechtkomt. Het beleid wordt uitgevoerd via gemeenten.

Maatregelen voor beslagvrije voet

In het verlengde van bovenstaande is de overheid bezig met maatregelen voor het loonbeslag en de beslagvrije voet. Die moeten ervoor zorgen dat werknemers met schulden niet onnodig nog meer in de geldproblemen komen. Indirect worden hierdoor ook kinderen geholpen.

Download de Miljoenennota 2017 en het Belastingplan 2017 direct op Rendement.nl, zodat u snel de achtergrondinformatie bij de hand heeft.