Computer bron van bacteriën

1 juni 2015 | Door redactie

Het is slecht gesteld met de hygiëne op de werkplek. Uw pc en alles wat daaraan verbonden is, zit vol met bacteriën. Vooral toetsenborden, muizen, telefoons en beeldschermen zijn vies. Maar onderschat ook de kast van uw desktop niet. Ook daarin kan zich een hoop vuil verzamelen.

Uit een recente steekproef uitgevoerd door een computerreinigingsbedrijf op werkplekken in Nederland zou blijken dat 95% van de werkplekken vervuild is. Van die 95% zou 56% zeer ernstig vervuild zijn waardoor werknemers moeten werken in onhygiënische omstandigheden. Af en toe uw toetsenbord op zijn kop houden is onvoldoende om alle vuil dat zich daarin verzameld heeft, te verwijderen. Ook de computerkast is een beruchte verzamelplek van stof en ander vuil.

Computer niet bij dagelijkse schoonmaak

Het schoonmaken van apparatuur wordt meestal niet meegenomen bij de dagelijkse schoonmaakwerkzaamheden. Daarover moet u aparte afspraken maken. U kunt natuurlijk zelf ook iets doen om uw werkpelek schoon te houden. Informeer wel even welke schoonmaakmiddelen daarvoor geschikt zijn. Daarnaast: altijd uw handen wassen na wc-bezoek (wordt vaker niet dan wel gedaan), papieren handdoeken gebruiken en niet in uw handen niesen. Op de website nederlandgaatgezonderwerken.nl kunt u gratis een Nationale Hardware Hygiëne Check aanvragen. Dat houdt in dat de hygiëne van vijf werkplekken in uw organisatie bekeken wordt. Ook vindt u tips en adviezen over het schoonmaken van de werkplek en de apparatuur.