Geef uw mening over richtlijn kantoormeubilair

25 februari 2016 | Door redactie

De NEN heeft een nieuwe versie van de praktijkrichtlijn voor kantoormeubilair gepubliceerd voor commentaar. In deze versie is meer ruimte voor flexibele werkplekken. U kunt tot 15 mei 2016 uw mening geven over de nieuwe richtlijn.

De Nederlandse Praktijkrichtlijn NPR 1813 (tool) voor kantoormeubelen en ergonomische accessoires is vernieuwd. De bedoeling van de vernieuwing is dat werkplekken nog ergonomischer worden ingericht en gebruikt. Dat is gunstig voor uw organisatie en voor werknemers: de kans op bijvoorbeeld RSI-klachten en (tijdelijke) ziekte wordt immers kleiner.

Meer ruimte voor individuele werkplek

Uw organisatie kan online haar mening geven over de vernieuwde richtlijn tot 15 mei 2016. Daarna wordt er een definitieve versie vastgesteld. De NPR 1813 is een aanvulling op de Europese normen voor kantoormeubelen. In de nieuwe versie staat meer informatie over individuele werkplekken (tool), flexibele werkplekken (tool) en overlegruimtes. Daardoor sluit de nieuwe norm beter aan op het nieuwe werken en moderne kantoorinrichtingen.

Voorlichting over goede werkhouding

Naast de verantwoordelijkheden van de werkgever staat in de NPR 1813 ook welke rol individuele werknemers hebben bij het voorkomen van gezondheidsrisico’s op de werkplek. De werkgever heeft daarbij wel de taak om werknemers voor te lichten over bijvoorbeeld een goede werkhouding en veiligheidsvoorschriften