Robot neemt plaats receptioniste in

4 september 2015 | Door redactie

Niet alleen in de bejaardenzorg worden mensen door robots vervangen. Ook een deel van uw taken kan worden overgenomen door een gemechaniseerde assistent. Bij het bedrijf Decos worden bezoekers al ontvangen door een receptierobot!

In dit volledig papierloze kantoor wordt gebruik gemaakt van allerlei vernieuwende kantoorgadgets en technologie. Vanaf deze maand kunt u daar een nieuwe high-techtoepassing bewonderen: de receptierobot. Die opent voor u de deur van het bedrijf en  begeleidt u naar de kantine. De robot lijkt op R2D2, de kleine robot uit de Star Wars films. De robot wordt aangestuurd door eigen software die direct bediend wordt door medewerkers van Decos.

Robot gaat liften bedienen en koffie zetten

Bezoekers kunnen aan de buitenzijde van het pand via een touch-screen aangeven dat ze gearriveerd zijn en naar binnen willen. De medewerker die dit bericht ontvangt, zorgt er vervolgens voor dat de robot zijn taken uitvoert. Hij vraagt de robot de deur te openen en de bezoeker te begeleiden naar de kantine waar hij kan wachten op zijn afspraak. Het is de bedoeling dat de robot straks meer kan: zo moet hij de liften gaan bedienen en bezoekers direct naar de werkplek brengen van de persoon met wie ze hebben afgesproken. Ook koffie zetten en rondbrengen staat op het wensenlijstje.