Kan de werkgever het dragen van bedrijfskleding verplicht stellen?

10 juli 2019

Vanaf volgend jaar worden werknemers verplicht bedrijfskleding te dragen. Dit leidt tot nogal wat gemopper. In hoeverre kan de werkgever dit verplichten?

Een werkgever kan bedrijfskleding verplicht stellen voor werknemers. Dit valt onder het instructierecht van de werkgever. Wel moet hij daarbij redelijk en billijk zijn. Met andere woorden, de werkgever moet een gerechtvaardigd belang hebben om bedrijfskleding te verplichten. Het kan zijn dat de kleding de zichtbaarheid en herkenbaarheid vergroot en dat dat bijdraagt aan de veiligheid.

De voordelen van bedrijfskleding

Maar naast bescherming en veiligheid kan ook een professionele uitstraling een reden zijn om bedrijfskleding in te voeren. De rechter zal dit zien als een gerechtvaardigd belang. Los van de verplichting is het niet handig als er om de nieuwe werkkleding een negatieve sfeer hangt. Het is aan de werkgever om werknemers te enthousiasmeren en uit te leggen waarom hij de bedrijfskleding invoert. Het is belangrijk om bij negatieve geluiden na te gaan waarom werknemers de bedrijfskleding niet zien zitten. Ligt het aan het soort kleding of hebben ze bezwaar tegen het feit dat de werkgever voorschrijft wat ze op het werk moeten dragen? Benoem de voordelen van bedrijfskleding, zoals niet meer hoeven bedenken wat je aandoet naar je werk, je eigen kleding slijt niet, mogelijk verzorgt uw organisatie ook de reiniging van de kleding. Om te zorgen dat werknemers de kleding ook willen dragen, is het slim om keuzes aan te bieden. Zo kan de werkgever de kleding in verschillende kleuren ter beschikking stellen. Ook moeten er varianten zijn voor koud en warm weer.

OR kan draagvlak onder werknemers vergroten

Omdat bedrijfskleding valt onder het instructierecht van de werkgever, heeft de ondernemingsraad (OR) hier geen stem in, al mag de raad altijd ongevraagd adviseren. Het beste is om de OR meteen te betrekken bij de invoering van bedrijfskleding. Dan is de kans groter dat er draagvlak voor is onder de werknemers.