Door afbeelding valt vacature op

23 maart 2015 | Door redactie

Vacatures bestaan vaak voornamelijk uit tekst. Daarmee wilt u sollicitanten aansporen toch vooral op uw advertentie te reageren. Dat lukt beter als u een visuele elementen toevoegt aan uw vacature. Dat roept meer gevoel op dan alleen tekst zou doen.

In vacatureteksten is meestal een deel opgenomen dat over uw organisatie gaat. Deze ‘over ons’ of ‘wie zijn wij?’ informatie moet de werkzoekende meer vertellen over uw organisatie en de bedrijfscultuur. Is die open en informeel of juist hiërarchisch en formeel? Soms heeft u heel veel woorden nodig om aan te geven wat nu eigenlijk de sfeer is bij u in de organisatie. U wilt immers een genuanceerd beeld schetsen zodat geïnteresseerden goed kunnen bepalen of ze bij uw organisatie passen of niet. Dat kan een eventuele mismatch voorkomen.

Vacature valt meer op door kleur en afbeelding

Als u visuele elementen toevoegt aan uw vacature zoals kleuren en afbeeldingen, valt uw vacature niet alleen meer op, de lezer krijgt ook een gevoel bij de vacature. Belangrijk is wel dat u dit gedoseerd doet, anders schiet het zijn doel voorbij. Let dus op:

  • Niet te grote afbeeldingen.
    Kies voor een of twee afbeeldingen die aansluiten bij de inhoud, bijvoorbeeld een impressie van de werkplek of een werksituatie, maar u kunt ook stockfoto's gebruiken die een bepaalde sfeer oproepen.
  • Niet te veel verschillende kleuren en lettertypes.
    Kleurgebruik kan prima voor koppen of tussenkoppen of belangrijke termen die u wilt benadrukken. Probeer aan te sluiten bij de huisstijl, dat levert een evenwichtig beeld op, zeker als u ook nog doorlinkt naar de website.