Klassiek cv scoort nog altijd het beste

22 maart 2011 | Door redactie

Als u op zoek bent naar een nieuwe baan, wilt u uzelf niet bij voorbaat uit de markt prijzen. Wij kunnen u vertellen dat u met een online cv in ieder geval weinig harten zult winnen. Maar liefst 86% van de managers geeft aan dat zij de voorkeur geven aan een traditioneel cv.

Onderzoeksbureau Heliview deed in opdracht van uitzendbureau OfficeTeam onderzoek in dertien landen naar de voorkeuren van managers. De resultaten spreken boekdoelen. Ondanks de grote populariteit van social media als LinkedIn, Twitter en Facebook, moeten Nederlandse managers er bij het wervingsproces niets van weten. Zij zijn er wel meer over te spreken als het online profiel vergezeld gaat van een goede motivatiebrief. In dat geval vindt een online curriculum vitae goedkeuring bij 30% van de ondervraagde managers. Maar een klassiek cv, voorzien van uitgebreide motivatiebrief, geniet vooralsnog dus de voorkeur.

Online cv in de toekomst dan?

De verwachting is dat social media in de toekomst wel een grotere rol gaan spelen bij het wervingsproces van organisaties. Waarom spreidt u dus niet gewoon uw kansen? Zet gerust uw cv op LinkedIn, als u maar ook een traditioneel cv met een motivatiebrief de deur uit doet.