Maatregel jongeren werven verlengd tot 2017

15 april 2015 | Door redactie

U kunt tot eind volgend jaar expliciet aangeven in uw vacature dat u op zoek bent naar jongeren tussen de 18 en 27 jaar. Minister Asscher van Sociale Zaken heeft aangegeven deze tijdelijke stimuleringsmaatregel te verlengen. In eerste instantie zou deze maatregel eind 2015 aflopen.

Sinds enige tijd tijdje mag u in vacatures op werk.nl van UWV vermelden dat u vooral op zoek bent naar jongeren van 18 tot 27 jaar. Het kabinet trof deze stimuleringsmaatregel om de jeugdwerkloosheid te bestrijden. De maatregel zou eigenlijk per 1 januari 2016 eindigen, maar in de Kamerbrief Agenda Aanpak Jeugdwerkloosheid 2015-2016 (pdf) laat Asscher weten dat hij deze met een jaar verlengt. Want hoewel de jeugdwerkloosheid is gedaald, vindt de minister de werkloosheid onder jongeren nog ‘onwenselijk hoog’. 

Premiekorting voor jongeren verruimd

U mag dus tot 1 januari 2017 in vacatures opnemen dat u specifiek op zoek bent naar jongeren. Vermeld dan wel in de tekst van de personeelsadvertentie dat u dit doet in het kader van de ‘Aanpak Jeugdwerkloosheid 2015-2016’. Andere maatregelen die de minister treft om de jeugdwerkloosheid verder terug te dringen, vindt u in de Kamerbrief. Hierin is ook de verruiming van de premiekorting voor jongeren opgenomen. Vanaf 1 juli 2015 mag u die al toepassen als u een jongere in dienst neemt voor minimaal 24 uur per week. Momenteel is dit alleen mogelijk bij een contract van 32 uur per week.