Meer nadruk op talent werven en ontwikkelen

24 september 2015 | Door redactie

Talentmanagement en training en ontwikkeling staan boven aan het prioriteitenlijstje van HR-managers in Noord-Europa. HR-professionals realiseren zich dat personeel met de juiste vaardigheden cruciaal is voor de veranderprocessen waarin veel organisaties zich bevinden. Eén derde van de organisaties vergroot daarom het budget voor werving en selectie.

Uit de ‘Global Insights HR Barometer’ – een wereldwijd onderzoek onder meer dan 2.500 HR-leiders – van Michael Page blijkt dat HR-managers het werven van talent (33%), talentmanagement (33%) en training en ontwikkeling (33%) hoog op hun prioriteitenlijstje zetten. Bijna de helft van de HR-managers in Europa (44%) verwacht dat het personeelsbestand het komende jaar zal groeien en vergroot dan ook het wervingsbudget. 

HR moet talentvolle medewerkers vinden en behouden

Nu de economie aantrekt, merken sommige organisaties al dat het moeilijker wordt om de juiste mensen te vinden en te behouden. De focus ligt dus op talent vinden, binden en boeien. Als het aankomt op het binden van jonge mensen valt op dat de nieuwe generatie die de arbeidsmarkt betreedt vooral belang hecht aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexwerken en sportfaciliteiten. Heeft u een duidelijk beeld van de personeelsbehoefte en sluit uw opleidingsbeleid aan op veranderprocessen binnen uw organisatie? Zorg dat u de opleidingsbehoefte in kaart brengt en dat deze een duidelijke relatie heeft met de strategische doelen van uw organisatie.