Nieuwe medewerker zoeken via app

4 februari 2015 | Door redactie

Wordt u bedolven onder sollicitatiebrieven en cv’s als u een vacature heeft geplaatst, dan staat u een flinke klus te wachten. Wilt u sneller en op een andere manier een indruk krijgen van een sollicitant, dan kunt met de app Jobtease cv’s en korte video’s ontvangen.

Er zijn tegenwoordig ook andere manieren om sollicitaties te ontvangen. Brieven en cv’s lezen kost tijd en soms heeft u die niet of wilt u op meerdere zaken kunnen selecteren. Met de app Jobtease kunnen kandidaten behalve hun cv ook een video van zestig seconden uploaden om zichzelf aan u te presenteren. De app Jobtease is sinds kort verkrijgbaar voor Android in Google Play en speelt vooral in op de behoeften van jongeren. Die vinden het ouderwets om traditionele sollicitatiebrieven te sturen. Ze zijn immers actief op social media en gewend om selfies te maken en zichzelf te filmen. Het maken van een video sluit daarom beter aan bij hun behoeften.

Bekijken video’s is gratis

Voor u betekent het dat uw eerste indruk van de kandidaat vollediger is. U hoeft daarvoor niet langer het eerste gesprek af te wachten. Daarnaast is het een mooie afwisseling in de bergen sollicitatiebrieven die u anders moet doorspitten. Om een vacature uit te zetten via de app, maakt u eenmalig een profiel aan. Hierin kunt u uw organisatie presenteren. Aan de hand van zes vragen geeft u aan wat de eisen voor de openstaande functie zijn en binnen welke straal u de vacature uitzet. U kunt instellen hoeveel kandidaten u maximaal per keer te zien krijgt. Het plaatsen van een vacature en het bekijken van sollicitaties (cv’s en video’s) is gratis. U betaalt pas een klein bedrag op het moment dat u een geschikte kandidaat heeft gevonden.