Platform helpt werkgevers bij zoektocht naar personeel

Door de coronacrisis verliezen mensen hun baan, terwijl sommige werkgevers juist hard op zoek zijn naar extra personeel. Om vraag en aanbod op de arbeidsmarkt samen te brengen, is het platform NLWerktDoor gelanceerd.

24 april 2020 | Door redactie

Door de coronacrisis ligt het werk in veel sectoren noodgedwongen stil en staan banen op de tocht. Tegelijkertijd zijn er ook sectoren die staan te springen om extra personeel. Denk aan de zorg, logistiek en land- en tuinbouw. Een samenwerkingsverband van publieke en private partijen heeft daarom het platform NLWerktDoor opgericht. Met het platform willen zij mensen aan het werk houden en sectoren van voldoende personeel voorzien. Dit moet uitval van bepaalde diensten en producten voorkomen. Maar het platform richt zich niet alleen op werkgevers die op zoek zijn naar werknemers; het is ook bedoeld voor werkzoekenden en organisaties die personeel willen uitlenen of willen samenwerken. Daarnaast biedt het platform werkgevers informatie over stages tijdens coronatijd.

Platform zorgt voor match op regionaal niveau

Werkgevers die op zoek zijn naar extra personeel kunnen dit melden op NLWerktDoor. Het platform stuurt de vraag van de werkgever door naar één van de 35 regionale werkgeversservicepunten. Vervolgens zorgt het regionale servicepunt voor een match tussen de openstaande vacature en werkzoekenden. En ook werkgevers die personeel of materiaal willen uitlenen of willen samenwerken met andere organisaties kunnen zich op het platform aanmelden. Het platform inventariseert het aanbod en geeft dit door aan organisaties voor wie het interessant kan zijn.

Platform verenigt regionale en sectorale initiatieven

Eerder hebben diverse sectoren al initiatieven opgestart om extra personeel te werven. NLWerktDoor verenigt deze regionale of sectorale initiatieven op één plaats. Het platform is een landelijke samenwerking tussen de ministeries van SZW en OCW, UWV, gemeenten, vakbonden, en werkgevers-, onderwijs- en uitzendorganisaties.
Publieke en private partijen in de 35 arbeidsmarktregio’s werken sinds vorig jaar samen in het kader van Perspectief op Werk. Het doel is om mensen te helpen die willen en kunnen werken maar steun nodig hebben bij het vinden van werk. Tijdens de coronacrisis is deze samenwerking uitgebreid via NLWerktDoor.

Bijlagen bij dit bericht