Toolkit voor het werven van ICT-professionals

24 april 2015 | Door redactie

Voor sommige ICT-functies is het moeilijk om geschikte kandidaten te vinden. Om vraag en aanbod van ICT’ers beter op elkaar af te stemmen, is enige tijd geleden het European e-Competence Framework (e-CF) ontwikkeld. Voor HR- en opleidingsprofessionals die ICT-personeel zoeken, is er nu ook een speciale e-CF toolkit.

Het European e-Competence Framework (e-CF) is een lijst van competenties die nodig zijn op de ICT-werkplek. e-CF is een methode om ICT-vaardigheden eenduidig te beschrijven, zodat werkgevers, HR-afdelingen en onderwijs- en trainingsinstituten allemaal dezelfde termen gebruiken. Het doel is om vraag en aanbod beter op elkaar te laten aansluiten, op nationaal en internationaal niveau. 

e-CF bestaat uit vaardigheidsniveaus en voorbeelden van kennis

Het doel van e-CF is om vraag en aanbod beter op elkaar te laten aansluiten, op nationaal en internationaal niveau. e-CF is als volgt opgebouwd:

  • 5 competentiegebieden, afgeleid van de ICT-bedrijfsprocessen (‘Plan’, ‘Build’, ‘Run’, ‘Enable’ en ‘Manage’);
  • 40 ICT-competenties (inclusief definities) verdeeld over de competentiegebieden;
  • 5 professionaliseringsniveaus (vaardigheidsniveaus);
  • voorbeelden van kennis en vaardigheden bij elke competentie. 

Toolkit voor e-CF

Moet u ICT’ers omscholen of herplaatsen, zoekt u naar geschikte kandidaten voor een ICT-vacature of wilt u weten wat de nieuwste certificeringsvoorwaarden zijn, dan kunt u nu ook de e-CF-toolkit downloaden.