Uw vacatures uitzetten via een app

16 januari 2015 | Door redactie

Bent u het een beetje zat om honderden sollicitatiebrieven door te spitten na het uitzetten van een vacature? Dan biedt de app Jobtease misschien uitkomst. Hier kunnen kandidaten behalve hun cv ook een video van zestig seconden uploaden om zichzelf aan u te presenteren.

De app Jobtease is sinds kort verkrijgbaar voor Android in Google Play en speelt vooral in op de behoeften van jongeren. Zij vinden het ouderwets om traditionele sollicitatiebrieven te sturen. Ze zijn immers actief op social media en niet verlegen om selfies te maken of zichzelf te filmen. Het maken van een video sluit daarom beter aan bij hun behoeften. Voor u heeft dit als voordeel dat uw eerste indruk van de kandidaat vollediger is. U hoeft daarvoor dus niet langer het eerste gesprek af te wachten. Daarnaast is het een mooie afwisseling in de bergen sollicitatiebrieven die u anders moet doorspitten.

De locatiefunctie brengt uw vacature onder de aandacht

Uw vacature uitzetten via Jobtease heeft nog een ander voordeel; vooral voor kleinere organisaties. Veel sollicitanten richten zich bij het zoeken naar vacatures op de grotere en bekende organisaties. Kleinere organisatie zien ze al snel over het hoofd. De app heeft echter een locatiefunctie en helpt kandidaten om ook vergeten vacatures te ontdekken. Is een werkzoekende in de buurt van uw organisatie, dan ontvangt hij een pushbericht met de melding dat er een openstaande vacature is. Dit vergroot de kans dat een geschikte kandidaat bij uw organisatie aanklopt.

Een vacature plaatsen via Jobtease is gratis

Om een vacature uit te zetten via de app, maakt u eenmalig een profiel aan. Hierin kunt u uw organisatie presenteren. Aan de hand van zes vragen geeft u aan wat de eisen voor de openstaande functie zijn en binnen welke straal u de vacature uitzet. Vervolgens krijgt u de kandidaten te zien die u zoekt. U kunt instellen hoeveel kandidaten u maximaal per keer te zien krijgt. Het plaatsen van een vacature en het bekijken van sollicitaties (cv’s en video’s) is gratis. U betaalt pas een klein bedrag op het moment dat u een geschikte kandidaat heeft gevonden.