UWV helpt bij uitvoering van banenplannen

9 januari 2014 | Door redactie

Werkgevers- en werknemersorganisaties kunnen van UWV hulp krijgen bij het voorbereiden en uitvoeren van de zogenoemde sectorplannen. De hulp bestaat uit het leveren van arbeidsmarktinformatie, het zoeken naar kandidaten via werk.nl en het bieden van ondersteuning bij werk-naar-werkoplossingen en de combinatie van leren en werken.

UWV kan samenwerkingsverbanden van werkgevers- en werknemersorganisaties helpen bij de ‘banenplannen’, waarover u eerder heeft kunnen lezen in het bericht ‘Nieuw tijdvak voor banenplannen start in april’. Bijvoorbeeld in de voorbereiding door arbeidsmarktinformatie te leveren over de sector of regio. Om voor subsidie in aanmerking te komen, moet de subsidieaanvrager namelijk een analyse maken van de arbeidsmarktknelpunten in de sector of regio. Bij de uitvoering van de sectorplannen kan UWV kandidaten leveren of scholing of een proefplaatsing regelen. Daarbij ligt het accent op jongeren, ouderen en mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, zoals langdurig werklozen.

Regelingen van UWV bij cofinanciering sectorplannen

Regelingen bij UWV waarvan werkgevers- en werknemersorganisaties in het kader van de subsidieregeling cofinanciering sectorplannen gebruik kunnen maken:

Hulp van UWV bij leren en werken

In veel regio’s zijn er bovendien regelingen voor de combinatie van leren en werken. Partners van UWV, zoals ROC’s, gemeenten en SBB, geven daar vanuit leer-werkloketten advies over scholingsmogelijkheden, combinaties van leren en/of werken, financiële mogelijkheden, competentietests en het behalen van certificaten op basis van ervaring. Dat gebeurt in samenwerking met WerkgeversServicepunten, jongerenloketten, EVC-aanbieders, kenniscentra en (private) scholingsaanbieders.

Stel gratis uw vragen

MKB AdviesdeskHeeft u vragen over de gevolgen van bovenstaande maatregel, dan kunt u deze als Premium-abonnee gratis stellen aan de experts van MKB Adviesdesk. U krijgt gegarandeerd antwoord binnen vijf werkdagen. Wacht niet langer en stel uw vraag!