Comeback voor Startmenu in Windows 8.2

Op veler verzoek lijkt het Startmenu terug te keren in Windows 8.2. Nadat de Startknop al geherintroduceerd werd in Windows 8.1, lijkt ook het bijbehorende menu terug van weggeweest. Gebruikers klagen al sinds de lancering van Windows 8 over het ontbreken van het Startmenu. Microsoft zou nu dan eindelijk overstag zijn gegaan.

11 december 2013 | Door redactie

Na klachten van gebruikers liet Microsoft de Startknop terugkeren in Windows 8.1. Helaas was daarmee de kous niet af. De knop is weliswaar terug in Windows 8.1, maar wie erop klikt, krijgt niet het oude vertrouwde menu te zien. Door op de knop de klikken, komt u in het tegelscherm. Volgens Windows-kenner Paul Thurott komt het Startmenu ook terug. In Windows 8.2 zou het Startmenu weer van de partij zijn.

Windows 8.2 in 2015

Het Startmenu komt alleen terug in de desktopversie. Windows 8.2 RT (voor tablets) krijgt geen Startmenu. Maar u moet nog wel even geduld hebben. Het komende jaar zult u het nog even zonder Startmenu moeten doen; Windows 8.2 verschijnt volgens de geruchten in het voorjaar van 2015. Overigens zijn er wel onofficiele tools te vinden waarmee u het Startmenu nu al aan Windows 8 kunt toevoegen.