Edge in Windows 10 duldt geen concurrentie

In Windows 10 is Edge de standaardbrowser. Gaat u via zoekmachine Bing op zoek naar een andere browser, dan krijgt u eenmalig een melding van Microsoft in beeld dat zij Edge aanraden voor Windows 10. Zo willen ze voorkomen dat u overstapt naar de concurrent.

9 september 2015 | Door redactie

Windows 10 is  in juli j.l. gelanceerd en het  besturingssysteem heeft Edge letterlijk als standaardbrowser ingesteld. De instellingen worden namelijk zo aangepast, dat de voorkeur voor een andere browser wordt overschreven. Microsoft Edge is dan ook speciaal voor Windows 10 ontwikkeld. Geeft u nu in Bing een zoekopdracht met een andere browser, bijvoorbeeld Chrome of Firefox, dan krijgt u een melding waarin Edge wordt aangeraden.

Alleen eerste keer melding dat Edge wordt aangeraden

Volgens de woordvoerder van Microsoft is deze melding opgenomen om mensen op een snelle manier een betere ervaring te geven. U krijgt de melding alleen de eerste keer dat u op zoek gaat naar een andere browser. Microsoft kan deze tactiek toepassen omdat de termijn waarin een browserkeuzescherm in Windows moest worden getoond, inmiddels afgelopen is.