Grote poetsbeurt voor Windows 10 in augustus

Microsoft heeft de verschijningsdatum voor de Anniversary-update van Windows 10 bekendgemaakt. Op 2 augustus komt de update beschikbaar voor organisaties die Windows Pro gebruiken. De Anniversary-update introduceert enkele nieuwe diensten en inlogmethodes.

30 juni 2016 | Door redactie

Op 29 juli viert Windows 10 een feestje, want het besturingssysteem is dan één jaar oud. Dit betekent voor organisaties twee dingen: Ten eerste is het na die datum niet meer mogelijk om gratis te upgraden naar Windows 10 ­­­– dat aanbod geldt alleen voor Pro-gebruikers. Daarnaast verschijnt de grote Anniversary-update rond de verjaardag van Windows 10, namelijk op 2 augustus.

Anniversary introduceert nieuwe functies

Wat kunnen organisaties verwachten van de Anniversary-update?

  • Windows Ink is een nieuwe functie waarmee de gebruiker een pen, zijn vinger of allebei kan gebruiken om te tekenen of te schrijven. De functie is vooral gericht op de Office-programma’s.
  • Met Windows Hello kunnen gebruikers de pc op een nieuwe manier ontgrendelen. In plaats van met een wachtwoord kunnen gebruikers ook inloggen door naar het scherm te kijken of dat aan te raken.
  • Spraakassistente Cortana is te gebruiken zonder eerst in te hoeven loggen. Gebruikers kunnen Cortana bijvoorbeeld vragen om een notitie te maken in het vergrendelscherm.