Krijg werken met Windows 8-apps onder de knie

Windows 8 is niet een van de populairste versies van het bekende besturingssysteem. Dat komt niet in de laatste plaats door de toevoeging van apps. Die spelen een belangrijke rol in Windows 8. Alleen vindt lang niet iedereen de apps nu zo handig. Als u weet hoe u tussen apps schakelt en de programma’s afsluit, verandert u misschien wel van mening.

25 september 2013 | Door redactie

Een overstap naar Windows 8 kan even schrikken zijn. In plaats van tegen uw vertrouwde bureaublad kijkt u na het opstarten tegen het felgekleurde Metro-scherm aan. En het leren werken met Windows 8-apps is ook geen appeltje-eitje. Op het Metro-scherm is het bijvoorbeeld lastig om te zien welke apps actief zijn. Lastig, maar niet onmogelijk. Wilt u weten wat u allemaal open heeft staan, houd dan Alt ingedrukt en tik met uw andere vinger even op Tab. Wilt u meteen naar een app schakelen, selecteer die dan met de pijltjes en druk op Enter. U moet wel Alt ingedrukt houden totdat u op Enter heeft gedrukt.

Apps sluiten in Windows 8

Overigens zal het u in Windows 8 al snel opvallen dat de apps geen ‘sluitknop’ hebben. Het idee hierachter is dat u altijd weer verder kunt gaan waar u was gebleven. Wilt u een app toch afsluiten, druk dan op Ctrl+Alt+Del. Selecteer Taakbeheer, klik met de rechtermuisknop op de app en kies voor Taak beëindigen.