Microsoft geeft een spoedcursus Windows 8

Is uw bedrijf overgestapt op Windows 8, dan zult even moeten wennen aan het nieuwe systeem. Om de nieuwe functies wat sneller onder de knie te krijgen, kunt u tips en uitleg krijgen van Microsoft. Zodra u uw Microsoft-account koppelt aan Windows 8, ontvangt u twee e-mails met daarin handige instructies.

15 november 2012 | Door redactie

Windows 8 is ten opzichte van de voorgangers behoorlijk veranderd. Werkt u al met Windows 8, dan weet u dat bij het eerste gebruik een scherm met instructies verschijnt. Heeft u daar niet genoeg aan, koppel dan uw Microsoft-account aan Windows 8. U zult zien dat u vlak daarna twee e-mails in uw inbox ziet verschijnen. De eerste e-mail geeft uitleg over nieuwe functies zoals de tegels, het startscherm en het Charms-menu (de vervanger van de Start-knop).

Windows 8 naar uw hand zetten

De tweede e-mail legt uit hoe u Windows 8 kunt aanpassen naar wens. Hoe zet u bijvoorbeeld het startscherm naar uw hand? En welke stappen moet u volgen om de tegels te groeperen? Verder krijgt u informatie over het downloaden van apps uit de Windows Store. Op de website van Microsoft vindt u meer tips om met Windows 8 te werken.