Ondersteuning Windows Server 2003 is niet meer

Het is tijd voor actie als uw servers nog draaien op Windows Server 2003. Microsoft is namelijk gestopt met de ondersteuning van Windows Server 2003. Verlengde ondersteuning behoort tot de mogelijkheden, maar is een prijzige zaak.

15 juli 2015 | Door redactie

Microsoft roept al tijden dat bedrijven moeten overstappen van Windows Server 2003 naar een nieuwere versie. Niet zomaar, want sinds 14 juli 2015 is de ondersteuning voor Windows Server 2003 gestaakt. Analisten gaan ervan uit dat nog veel bedrijven de software gebruiken; net als bij Windows XP hadden bedrijven ondanks de waarschuwingen geen zin om over te stappen omdat ze vaak toepassingen speciaal hebben geschreven voor de software.

Overstap duurt minstens half jaar

Alsnog overstappen is een traject dat zeker een half jaar in beslag neemt. Voor de periode die nodig is om de overstap te voltooien, biedt Microsoft verlengde ondersteuning. Maar daar hangt een stevig prijskaartje aan: naar schatting enkele honderden euro’s per server per jaar. Het is dus zaak om zo snel mogelijk over te stappen of een alternatief te zoeken als u nog gebruikmaakt van Windows Server 2003.