Samsung zet ‘automatisch’ om naar ‘handmatig’

Heeft u Samsung-apparatuur in combinatie met Windows, wees er dan op bedacht dat u belangrijke updates misschien niet binnenhaalt. De software van Samsung lijkt de instellingen van Microsoft Update te veranderen. Had u die op ‘automatisch’ staan, dan zijn ze mogelijk teruggezet naar ‘handmatig’.

29 juni 2015 | Door redactie

Samsung blijkt de software op de eigen apparatuur zo geprogrammeerd te hebben, dat de automatische-updatefunctie van Microsoft Windows wordt aangepast. Had u die toch al op ‘handmatig’ of ‘zelf kiezen’ staan, dan zult u er niet veel van merken. Heeft u echter ingesteld dat de maandelijkse update volautomatisch verloopt, dan heeft u misschien al enige tijd geen updates meer binnengehaald. Hierdoor loopt u meer veiligheidsrisico’s, omdat lekken dan niet gedicht worden.

Voortaan handmatig updaten 

Samsung zegt zelf voor deze aanpak gekozen te hebben, om problemen met standaarddrivers te voorkomen. U kunt natuurlijk de instelling aanpassen, maar na een herstart maakt de software van Samsung dit weer ongedaan. Er zit dan niets anders op dan voortaan handmatig de updates binnen te halen.