Skype geïntegreerd in nieuwe Windows 8

In de nieuwe versie van Windows 8 zal het populaire communicatieprogramma Skype volledig geïntegreerd zijn. Het is dus niet meer nodig om de app apart te downloaden. De integratie gaat zelfs zo ver dat het straks mogelijk is om Skypegesprekken direct te beantwoorden vanaf het vergrendel- en startscherm van Windows.

11 september 2013 | Door redactie

Skype werd in 2011 overgenomen door Microsoft. De integratie van het programma in het populaire besturingssysteem van de fabrikant is dus geen verrassing. Skype zal de standaard berichtenapp in Windows 8 gaan vervangen. U zult dit gaan merken zodra u een upgrade uitvoert naar Windows 8.1, die vanaf 17 oktober gratis te downloaden is voor gebruikers van Windows 8. In deze nieuwe Windowsversie kunt u direct binnenkomende Skypegesprekken opnemen vanaf het startscherm. Ook als de computer vergrendeld is, kunt u binnenkomende gesprekken beantwoorden.

skypelock

Meer voordelen integratie

De integratie van Skype in Windows moet nog enkele voordelen gaan bieden. Zo kunt u in Internet Explorer 11 op telefoonnummers klikken om deze direct te bellen via Skype.  Klikt u op een gedeelde link in Skype, dan zal het communicatieprogramma automatisch de vensters zó schikken dat u zowel op internet kunt surfen en kunt blijven Skypen.