U heeft 29 juli een afspraakje met Windows 10

De langverwachte releasedatum van Windows 10 is bekend gemaakt. Op 29 juli verschijnen de pc- en tablet-versies van het besturingssysteem in 190 landen tegelijk. Wacht u op de smartphone-variant of wilt u een bulk licenties voor Windows 10 Enterprise, dan moet u nog iets meer geduld hebben.

3 juni 2015 | Door redactie

Gebruikers van Windows 7 Professional, Windows 7 Ultimate of Windows 8.1 Pro kunnen 29 juli in hun agenda zetten. Op die dag verschijnt namelijk de gratis upgrade naar Windows 10. Niet iedereen kan meteen profiteren van de fonkelnieuwe versie van het besturingssysteem; alleen de pc- en tablet-varianten verschijnen in juli. Natuurlijk kunnen bedrijven die geen gebruik maken van versie 7 of 8 ook het nieuwe besturingssysteem aanschaffen vanaf de zomer, alleen moeten zij ervoor betalen.

Wachten op Windows 10 Enterprise

Windows 10 voor smartphones verschijnt op een later moment, maar wel nog dit jaar. Windows Enterprise-klanten kunnen ook niet meteen overstappen. Bedrijven die licenties in volumes willen aanschaffen, moeten even wachten op een apart aanbod van Microsoft. Dat aanbod is nog niet uitgekristalliseerd, maar wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt samen met de datum waarop het mogelijk wordt om over te stappen naar Windows 10 Enterprise.