U kunt alvast snuffelen aan Windows 8

Windows 7 is niet langer de nieuwste versie van het besturingssysteem van Microsoft. De bètaversie van Windows 8 is gelanceerd voor consumenten. De officiële lancering van Windows 8 staat gepland voor het najaar van 2012. Kunt u uw nieuwsgierigheid niet bedwingen, dan kunt u als zakelijke gebruiker natuurlijk ook de bèta van de consumentenversie downloaden.

1 maart 2012 | Door redactie

U kunt uw eerste ervaring met Windows 8 opdoen. Microsoft heeft een bètaversie van Windows 8 uitgebracht die u tijdelijk gratis kunt downloaden. De proefversie is eigenlijk bedoeld voor consumenten, maar laat u daardoor niet weerhouden. Want ook uw bedrijf wil natuurlijk weten of Windows 8 de moeite waard is. En u heeft nu de kans om het besturingssysteem een tijdje uit te proberen zonder kosten te maken.

Windows 8 apps tijdelijk gratis

Als u wel eens een smartphone met Windows Phone in uw handen heeft gehad, zal de interface u bekend voorkomen. Net als het mobiele besturingssysteem van Microsoft maakt Windows 8 gebruik van gekleurde tegels. Op die tegels staat informatie. Bijvoorbeeld of u nieuwe e-mails heeft ontvangen. Vindt u dit maar niks, dan kunt u ook kiezen voor de vertrouwde Windows 7-interface. Windows 8 is ook geschikt voor tablets. Mocht u besluiten om het besturingssysteem te testen op uw tablet, dan heeft u een leuk voordeeltje: Alle apps in de Windows Store zijn tijdens de bètaperiode gratis te downloaden.