Update voor Windows 10 verschijnt deze zomer

Microsoft verblijdt gebruikers met een grote update voor Windows 10. De meeste aanpassingen doet Microsoft onder de motorkap, maar u kunt ook op nieuwe functies rekenen. Het wordt onder andere mogelijk om in browser Edge in te loggen met uw vingerafdruk.

31 maart 2016 | Door redactie

 In de zomer verschijnt er een grote update voor Windows 10.  Deze heeft de naam Anniversary Update gekregen en is gratis voor alle Windows 10-gebruikers. Microsoft maakt binnenkort bekend op welke datum u over de update kunt beschikken. Een van de veranderingen is dat u voortaan met biometrische gegevens kunt inloggen in Microsofts nieuwe browser Edge. Het wordt dus mogelijk om bijvoorbeeld met uw vingerafdruk in te loggen bij diensten. Voorwaarde is dat de betreffende website Windows Hello ondersteunt. U kon al met uw gezicht of een vingerafdruk inloggen op een apparaat en nu is de Windows Hello-techniek dus uitgebreid naar de browser.

Cortana slimmer na Anniversary Update

De veranderingen in Windows Ink zijn ook het vermelden waard. Zo krijgt Windows Ink na de Anniversary Update een nieuwe categorie voor apps die geschikt zijn voor het gebruik van een styluspen. Daarnaast heeft digitale assistente Cortana een hoger IQ gekregen. De software begrijpt meer woorden en is gekoppeld aan de notitie-app Sticky Notes. Typt u bijvoorbeeld in een notitie ‘morgen Siri bellen’ dan maakt Cortana straks automatisch een herinnering aan voor de volgende dag.