Vensters schudden en vastmaken in Windows

Maakt u gebruik van Windows 7 of 8? Grote kans dat u niet alle handige foefjes gebruikt om het gebruiksgemak te vergroten. Zo kunt u in de nieuwste Windows-versies dankzij wat handige muisbewegingen uw openstaande vensters schikken. De functies staan bekend onder de welluidende namen ‘Shake’ (schudden), ‘Snap’ (vastmaken) en ‘Peek’ (gluren).

1 november 2013 | Door redactie

Shake: deze functie minimaliseert automatisch alle openstaande vensters, behalve het venster waarmee u op dat moment werkt. U activeert Shake door op de titelbalk van een venster te klikken en met een ingedrukte muisknop de muis snel heen en weer te bewegen. Wilt u alle vensters weer terugbrengen in hun oorspronkelijke staat? Dan herhaalt u gewoon dezelfde handeling.

Snap: hiermee kunt u snel het formaat van een openstaand venster aanpassen. Sleep de titelbalk van een venster helemaal naar de linker- of rechterkant van uw scherm. Het venster neemt dan automatisch de helft in van het bureaublad. Deze functie is vooral handig om snel twee vensters naast elkaar te zetten. Een voorbeeld ziet u op de eerste afbeelding onder dit bericht. U activeert Snap ook door op de Windows-toets te drukken en vervolgens op één van de pijltjestoetsen.

Gluren met Windows 7 en Windows 8

Peek: met deze functie kunt u snel een kijkje nemen in vensters zonder het actieve venster te verlaten. Een voorbeeld hiervan ziet u op de tweede afbeelding onder dit bericht. U wijst simpelweg op de taakbalk een programma-icoontje aan. Windows laat u er dan een miniatuurweergave van zien. Is dat te klein? Ga dan op de miniatuurweergave staan en u krijgt het venster ook op ware grootte te zien. Zodra u de muiswijzer van de miniatuurweergave af beweegt, verdwijnt dat venster weer.

Stel gratis uw vragen

MKB AdviesdeskHeeft u vragen over softwaretoepassingen of computergebruik in het algemeen, dan kunt u deze als Premium-abonnee gratis stellen aan de experts van MKB Adviesdesk. U krijgt gegarandeerd antwoord binnen vijf werkdagen. Wacht niet langer en stel uw vraag!

 

Aero Snap

Aero Peek