Whatsapp en Windows 8.1 gaan niet samen

Degenen die een Windows Phone hebben, kunnen voorlopig genieten van de stilte. Althans, als ze graag Whatsapp als communicatiesoftware gebruiken. Vanwege technische problemen is de app binnen 24 uur na het uitkomen alweer uit de Microsoft appstore verwijderd.

19 mei 2014 | Door redactie

U moet het voorlopig nog zonder Whatsapp doen als u een smartphone heeft met besturingssysteem Windows Phone. Whatsapp heeft de app namelijk al een dag na het uitkomen teruggetrokken uit de Microsoft store omdat er technische problemen mee zijn. Deze zouden ontstaan zijn na de update naar Windows 8.1. Gebruikers meldden onder andere dat berichten te laat verstuurd werden en dat de notificaties soms haperden. Het is nog niet duidelijk hoeveel tijd Whatsapp nodig zal hebben om de problemen te verhelpen. 

Alternatieven beschikbaar

Bij het openen van de betreffende pagina ziet u staan 'Deze app wordt niet meer gepubliceerd.' Er zijn gelukkig wel een aantal alternatieven beschikbaar in de Microsoft App Store. Zo kunt u terecht bij Viber, of alternatieven als Line, ChatON en eBuddy Windows Chat. Deze laatste app kost u wel iets: u bent er $ 3,99 voor kwijt.