Windows 10 Mobile laat zich in de herfst zien

Aan het eind van september of begin oktober verschijnt Windows 10 voor smartphones. Vanaf dat moment hebben smartphone-fabrikanten de beschikking over Windows 10 Mobile. Om een Windows 10-smarthone te kopen, moet u dus zeker nog tot het einde van 2015 wachten.

12 juni 2015 | Door redactie

Microsoft probeert opnieuw de strijd aan te gaan met Google en Apple. Windows 10 Mobile moet de grote concurrent van Android en iOS worden. Eind september of begin oktober wordt Windows 10 Mobile gelanceerd, blijkt uit een interne presentatie. Vanaf dat moment mogen smartphone-makers ermee aan de slag. De verwachting is dat fabrikanten kort na de verschijningsdatum van het besturingssysteem Windows 10-toestellen aankondigen.

Windows 7 smartphone updaten

Omdat fabrikanten de Windows 10-smartphones op dat moment nog in productie moeten nemen, gaat het enkele weken tot maanden duren voordat het eerste toestel verkrijgbaar is. Smartphones die al draaien op Windows 8.1 krijgen een update naar versie 10, hoewel Microsoft nog niet bekend heeft gemaakt wanneer dat mogelijk is. Heeft u een toestel dat nog op Windows 7 draait, dan moet u dit eerst updaten naar 8.1 voordat u in aanmerking komt voor versie 10.