Windows 8 Release Preview nu beschikbaar

Zoals het er nu naar uitziet, zal Microsoft zijn nieuwste versie van besturingssysteem Windows – Windows 8 – in september of oktober van dit jaar op de markt brengen. U kunt nu de Release Preview van Windows 8 downloaden. Dat is de laatste in de rij testversies voordat de definitieve versie wordt uitgerold.

4 juni 2012 | Door redactie

Microsoft’s Windows 8 zet de wereld van de besturingssystemen flink op zijn kop. De gebruikersinterface zal namelijk opgebouwd zijn uit zogenoemde ‘tegels’. Deze geven toegang tot de belangrijkste functies en programma’s op de computer, zoals websites en e-mail, maar ook applicaties. Het besturingssysteem is dan ook ontworpen met aanraakschermen zoals tablets in het achterhoofd, naast gebruik op de traditionele pc. In februari kwam Microsoft al met een Consumer Preview van Windows 8, nu is het tijd voor de laatste testversie. Deze is overigens niet definitief, er zouden nog best wat zaken kunnen veranderen.

Downloaden laatste testversie Windows 8

Kunt u uw nieuwsgierigheid niet bedwingen tot het najaar? De Release Preview van Windows 8 kunt u nu downloaden op de site van Microsoft. De versie is in veertien verschillende talen beschikbaar. Nederlands hoort daar niet bij.