Windows 8: wel of niet aanschaffen?

Vandaag is de officiële lanceerdatum van Windows 8. Veel bedrijven zijn niet van plan om over te stappen op het nieuwe besturingssysteem. Er zijn namelijk een paar redenen om Windows 8 over te slaan. Aan de andere kant heeft Windows 8 ook eigenschappen die een overstap juist wel interessant kunnen maken.

26 oktober 2012 | Door redactie

Het moment is daar: Windows 8 is ten tonele verschenen. Bedrijven moeten nu gaan beslissen of een overstap de moeite waard is. Veelgehoorde redenen om een overstap uit te stellen zijn dat een overstap veel tijd en geld kost, of dat een bedrijf nog maar net met Windows 7 werkt. Daarnaast vinden bedrijven dat er in Windows 8 geen spectaculaire veranderingen hebben plaatsgevonden.

Windows 8 ook voordelen

Er zijn ook enkele redenen om juist wel over te stappen. Werkt u bijvoorbeeld met Windows 7, dan zijn de investeringskosten lager. Alle applicaties die voor versie 7 geschikt zijn, kunt u ook gebruiken voor Windows 8. Een overstap is misschien nog wel het meest interessant als uw bedrijf veel werkt met tablets en smartphones. Hier is het nieuwe besturingssysteem namelijk op ingericht. Zo kunt u makkelijk apps maken, is het op tablets mogelijk om meerdere accounts aan te maken en is Windows 8 gekoppeld aan de cloud.