Windows 8 wordt mogelijk muisvriendelijker

Naar verwacht komt er in de loop van maart 2014 een update voor Windows 8.1. En als de geruchten kloppen, komt daar een aparte voorziening in. Er zou een titelbalk aan toegevoegd worden waardoor het mogelijk wordt om Windows 8-apps te minimaliseren en sluiten met een muis. Dat is meer dan welkom voor pc-gebruikers die moeten werken met Windows 8.

3 februari 2014 | Door redactie

PC-gebruikers die met Windows 8 op hun desktop moeten werken, zullen vaak genoeg een geërgerde zucht slaken. Het besturingssysteem is nu eenmaal ontworpen met het idee dat het te bedienen is door het scherm aan te raken. Voor andere manieren van navigeren is Windows 8 niet ideaal. Het gerucht gaat dat Microsoft probeert daar nu iets aan te doen via de update voor Windows 8.1 die in maart 2014 wordt verwacht. Er zou een taakbalk aan de apps toegevoegd zijn waardoor het mogelijk wordt de apps te minimaliseren, te verplaatsen naar de andere kant van het scherm of te sluiten. U hoeft dan geen apart menu meer te openen.  

Ook startscherm wordt aangepast

Er liggen nog meer aanpassingen in het verschiet. Muisbesturing zou ook makkelijker worden op het startscherm. Zo zou u bijvoorbeeld met de rechtermuisknop op een tegel kunnen klikken, waardoor er een menu verschijnt waarmee u onder meer de grootte van de tegel kunt instellen.