Windows To Go nauwelijks gebruikt

Veel nieuwe mogelijkheden van Windows 8 krijgen maar weinig aandacht. Een voorbeeld daarvan is Windows To Go. Die functie biedt gebruikers van Windows 8 de mogelijkheid om het besturingssysteem op te starten vanaf een USB-stick. Het hele besturingssysteem en alle bestanden staan dan op de USB-stick. Vooral voor thuiswerkers kan dat heel handig zijn.

25 juli 2013 | Door redactie

PC-gebruikers zijn de afgelopen jaren steeds mobieler geworden. Ze werken op verschillende locaties en op verschillende apparaten. Microsoft speelt daar op in met Windows To Go. Maar Computerworld merkt terecht op dat die functie van Windows 8 in de vergetelheid dreigt te raken. Toch kan Windows To Go heel handig zijn. U kunt bijvoorbeeld een USB-stick met Windows To Go erop gewoon mee naar huis nemen en op uw PC thuis opstarten. Dan beschikt u thuis over dezelfde virtuele werkplek als op kantoor. Ook voor organisaties die toestaan dat medewerkers zelf hun eigen laptop meenemen naar het werk kan Windows To Go een uitkomst zijn.

Windows To Go en veiligheid

U kunt een USB-stick met Windows 8 erop opstarten vanaf iedere PC met Windows 7 of Windows 8. Werkt u vanaf de USB-stick, dan heeft u geen toegang tot de harde schijf van de PC. Dat moet onder meer voorkomen dat bijvoorbeeld virussen van een PC op de USB-stick terecht komen. Windows To Go is daardoor redelijk veilig. Overigens is Windows To Go alleen beschikbaar bij de Windows 8 Enterprise editie.