Waar was u ook alweer gebleven in Word?

Werken met grote lappen tekst in Word is altijd een uitdaging. Zo kan het gebeuren dat u de cursor per ongeluk laat verspringen en geen idee heeft waar u gebleven was. Een toetsencombinatie kan u dan uit de brand helpen en de cursor weer terugzetten naar de voorlaatste positie.

18 juni 2015 | Door redactie

Als uw cursor onverwacht verspringt in een Word-document, kan het u in een lijvig document aardig wat tijd kosten om de plek te vinden waar u aan het typen was. Door simpelweg Shift + F5 in te drukken, kunt u de cursor terugsturen naar de plek waar u gebleven was. Gebruikt u de toetsencombinatie nogmaals, dan gaat de cursor zelfs terug naar de plaats waar u die de keer daarvoor had geplaatst.

Ook in opgeslagen bestand cursor terugzetten

Het trucje kunt u niet eindeloos blijven herhalen; Word onthoudt alleen de laatste paar plekken waar u de cursor heeft geplaatst. Het mooie is dat de truc ook werkt in bestanden die u al heeft opgeslagen. Als u een reeds opgeslagen Word-bestand opent en Shift + F5 intoetst, zult u zien dat ook dan de cursor netjes naar de voorlaatste plek schiet.