Android 6.0 krijgt bijnaam Marshmallow

19 augustus 2015 | Door redactie

Google heeft recent de laatste testversie van Android 6.0 uitgebracht. Daarnaast liet Google weten dat Android 6.0 de bijnaam Marshmallow krijgt. De introductie van de nieuwe versie van Android is zo weer een stap dichterbij.

In het nieuwsartikel ‘Android M ligt op koers voor komend najaar’ kon u lezen dat Android 6.0 nog op schema lag voor de introductie in de herfst. Google heeft nu ook de laatste testversie van Android 6.0 vrijgegeven. Daarnaast heeft Google de bijnaam voor Android 6.0 bekendgemaakt. Google houdt de traditie in stand door te verwijzen naar zoetigheid. De nieuwe versie zal daarom in de volksmond Android Marshmallow gaan eten.

Nieuwe apps aanbieden in Play Store

Nu de lancering van Android Marshmallow weer een stap dichterbij is, kunnen ontwikkelaars aan de slag met het maken van apps die Android 6.0 ondersteunen. Ook kunnen ze die alvast aanbieden in de Play Store. Eerder was het nog niet mogelijk om deze apps in de Play Store op te nemen. Het is nu afwachten wanneer Android Marshmallow precies op de markt zal verschijnen.