Android 7.0 Nougat nu officieel uitgekomen

23 augustus 2016 | Door redactie

Google heeft Android 7.0 – codenaam Nougat – officieel uitgebracht. Traditioneel zijn de eerste apparaten die daarvan profiteren smartphones uit de Google-stal: toestellen uit de Nexus-serie. Geleidelijk aan zullen ook andere gebruikers de update op hun toestel zien verschijnen, maar niet allemaal.

Google heeft Android 7.0 Nougat gelanceerd. Hierin zijn een paar belangrijke wijzigingen doorgevoerd. Zo is bijvoorbeeld het instellingenmenu zo aangepast, dat u sneller de relevante informatie te zien krijgt. Ook nieuw is de optie om het scherm in tweeën te delen. Dat is vooral handig bij phablets en tablets, want u kunt dan in twee apps tegelijk werken. Verder is er hard gewerkt aan een andere methode om apps te installeren en updaten en is er gesleuteld aan een langere accuduur en het dataverbruik van apps.

Update kan nog even duren

Niet iedere gebruiker zal even snel over de update kunnen beschikken. Het hangt namelijk van de fabrikant van het toestel af wanneer deze de update vrijgeeft. Meestal wil de fabrikant er nog een aantal eigen dingen aan toevoegen, en dat kost tijd. Het kan dus best nog een paar maanden duren. Gebruikers van toestellen ouder dan twee of drie jaar krijgen waarschijnlijk helemaal geen update meer.