Android M ligt op koers voor komend najaar

13 juli 2015 | Door redactie

De nieuwste versie van Android, Android M, ligt op koers om in de herfst uitgebracht te worden. Google heeft de tweede previewversie openbaar gemaakt, en daarin is wel het een en ander aangepast ten opzichte van de eerste preview. Die zag afgelopen mei het levenslicht.

Google heeft een tweede previewversie van Android M uitgebracht, de ‘M Developer Preview 2’. Dit is weer een stap op weg naar de definitieve versie, die verwacht wordt voor komend najaar. In deze tweede preview van de nieuwste versie van het besturingssysteem zijn een aantal aanpassingen doorgevoerd. Zo is het bijvoorbeeld de bedoeling dat u meer controle krijgt over het gedrag van apps. Systeem-apps die een handeling uit willen voeren die volgens Google ‘dangerous’ genoemd kunnen worden, moeten daarvoor eerst toestemming van de gebruiker krijgen. Ook is er nu een totaaloverzicht van het geheugengebruik, in plaats van per app zoals tot nu toe het geval was.

Werkt alleen op Google Nexus

De preview is openbaar, maar vooral bedoeld voor ontwikkelaars die apps voor Android maken. Bovendien werkt de preview alleen op versies van Google Nexus, namelijk de Nexus 5, Nexus 6, Nexus 9 en Nexus Player.