Android M zet in op accubesparing en privacy

Google zit niet stil; de ene na de andere Android-update ziet het levenslicht. Het nieuwste stokpaardje is Android M. Deze versie van het besturingssysteem belooft een langere accuduur en geeft u meer controle over de toestemmingen die u geeft aan ontwikkelaars van apps.

29 mei 2015 | Door redactie

Android M ­­ staat klaar voor lancering. Naar verwachting is de officiële lanceringsdatum in de herfst. Hoewel het nog even zal duren voordat de update klaar staat op uw telefoon, is al duidelijk wat u te wachten staat. Zo is Android M efficiënter in het gebruik van het geheugen op uw smartphone, waardoor de accu minder snel leeg is. Daarnaast zijn er andere maatregelen genomen om de accu te sparen, zoals minder vaak de locatie registreren en het aantal activiteiten in de spaarstand terugbrengen. Belangrijk om te weten is dat de accuduur vooral in de slaapstand wordt verlengd. Als u een toestel actief gebruikt, blijft de accu snel leegraken.

Machtigingen apps intrekken

Ook geeft Android M gehoor aan een veelgehoorde wens van gebruikers; u krijgt eindelijk meer controle over de machtigingen die u apps geeft. Ook al heeft u een app bijvoorbeeld toestemming gegeven om uw adresboek te raadplegen, de ontwikkelaar moet in Android M nogmaals toestemming vragen op het moment dat de app weer toegang wil tot uw contacten. Bovendien kunt u machtigingen achteraf intrekken als u van gedachten verandert. Dat is in andere versies van Android niet mogelijk.