Android-telefoons straks voor een prikkie

10 augustus 2015 | Door redactie

Het wordt straks wel heel voordelig om voor u zelf en uw collega’s een Android-telefoon aan te schaffen. Als het aan Google ligt, komen er binnenkort smartphones die tussen de € 30 en € 45 moeten gaan kosten. De toestellen moeten in eerste instantie in India op de markt verschijnen.

Goede smartphones worden steeds goedkoper, maar Google denkt dat er nog flink wat van de prijs af kan. Vorig jaar lanceerde Google de Android One-lijn van smartphones. Dit zijn zeer goedkope toestellen die vooral bedoeld zijn voor opkomende economieën als India. Maar die toestellen kosten alsnog rond de € 100, en dat is voor Indiase begrippen veel geld. Een topman van Google heeft laten weten dat de Android One-lijn een stuk goedkoper moet gaan worden met toestellen tot maximaal € 45.

Android moet de allergrootste worden

Met de goedkope toestellen wil Google het marktaandeel voor Android vergroten. Blijkbaar kan het nog groter, want in het nieuwsartikel ‘Android vermorzelt de concurrentie’ las u al dat Android vorig jaar al op 84,6% van de smartphones geïnstalleerd stond.