Android-telefoons straks voor een prikkie

Het wordt straks wel heel voordelig om voor u zelf en uw collega’s een Android-telefoon aan te schaffen. Als het aan Google ligt, komen er binnenkort smartphones die tussen de € 30 en € 45 moeten gaan kosten. De toestellen moeten in eerste instantie in India op de markt verschijnen.

10 augustus 2015 | Door redactie

Goede smartphones worden steeds goedkoper, maar Google denkt dat er nog flink wat van de prijs af kan. Vorig jaar lanceerde Google de Android One-lijn van smartphones. Dit zijn zeer goedkope toestellen die vooral bedoeld zijn voor opkomende economieën als India. Maar die toestellen kosten alsnog rond de € 100, en dat is voor Indiase begrippen veel geld. Een topman van Google heeft laten weten dat de Android One-lijn een stuk goedkoper moet gaan worden met toestellen tot maximaal € 45.

Android moet de allergrootste worden

Met de goedkope toestellen wil Google het marktaandeel voor Android vergroten. Blijkbaar kan het nog groter, want in het nieuwsartikel ‘Android vermorzelt de concurrentie’ las u al dat Android vorig jaar al op 84,6% van de smartphones geïnstalleerd stond.