Android uitgerust met wachtwoorden-bewaker

4 juni 2015 | Door redactie

Wordt u er helemaal tureluurs van om elke keer uw wachtwoord en gebruikersnaam in te typen? Android heeft voortaan een wachtwoordmanager die ervoor zorgt dat u niet iedere keer om uw inloggegevens gevraagd wordt. De Android-wachtwoordmanager zorgt ervoor dat u op verschillende apparaten en in allerlei apps ingelogd blijft totdat u zelf uitlogt

U kunt op Android-apparaten profiteren van een ingebouwde wachtwoordmanager. Het is niet de meest privacyvriendelijke functie, maar als u gemak voorop heeft staan en voorzichtig bent, is het wel erg handig. Om de wachtwoordmanager te kunnen gebruiken, moet u beschikken over Android 5.0. Via de instellingen kunt u de optie – die onderdeel is van Smart Lock – inschakelen.

Smart Lock onthoudt wachtwoord

Vervolgens vraagt Smart Lock of uw gegevens opgeslagen mogen worden zodra u wilt inloggen bij een app die ondersteund wordt. Stemt u in, dan vraagt de app niet meer om uw gebruikersnaam en wachtwoord totdat u weer uitlogt. Zelfs als u de app zou verwijderen en weer zou installeren op een ander Android-toestel – wel met hetzelfde Google-account natuurlijk – herinnert Smart Lock het wachtwoord en wordt u automatisch ingelogd.