Apps straks betalen via de telefoonrekening

19 juni 2012 | Door redactie

Een van de grote voordelen van smartphones is dat u allerlei handige zakelijke apps kunt downloaden. Bij het aanschaffen van betaalde apps heeft u meestal een creditcard nodig om af te rekenen. Tenzij u een zakelijke creditcard heeft, zult u de app dus zelf moeten voorschieten. Een aantal providers komt op korte termijn met een oplossing voor dit probleem; het wordt mogelijk om apps te betalen via uw telefoonrekening.

Op uw zakelijke smartphone zullen wel een paar nuttige apps staan. Zitten daar betaalde apps tussen, dan zult u die met een creditcard hebben betaald. Binnenkort kunt u zakelijke apps op de factuur van uw werkgever laten zetten. Enkele providers willen dit op korte termijn mogelijk maken. Vodafone biedt de dienst al aan voor BlackBerry-apps en Symbian-apps. Het is de bedoeling dat ook Androidgebruikers na de zomer gebruik kunnen maken van de dienst.

iPhone-app niet op factuur betalen?

Ook Hi gaat Androidgebruikers de mogelijkheid geven om apps via hun telefoonrekening te betalen. Het is nog niet zeker of ook iPhone-gebruikers straks op deze manier kunnen afrekenen bij Hi en Vodafone. KPN heeft wel oren naar de dienst, maar heeft nog geen concrete plannen. Het bedrijf is de wensen van klanten aan het inventariseren, en is aan het testen met de dienst. KPN hoopt betalen via de telefoonrekening nog dit jaar te introduceren.