Benader bezoeker evenement ook mobiel

20 februari 2015 | Door redactie

Niet alleen heeft bijna iedereen tegenwoordig een mobiele telefoon, het apparaat is ook nog eens altijd binnen handbereik. Maak daar gebruik van als u een evenement organiseert. Zorg dat bezoekers informatie over uw evenement mobiel kunnen vinden.

Misschien valt het u niet eens meer op, maar bijna iedereen die een evenement bezoekt loopt met zijn mobiele telefoon in de hand. Dat kunt u irritant vinden, het biedt ook een heleboel mogelijkheden. U kunt immers prima gebruikmaken van het feit dat bezoekers de hele dag via hun smartphone online actief zijn. Zorg er dus voor dat u met uw evenement ook mobiel aanwezig bent. Dan weet u zeker dat uw evenement alle aandacht krijgt. Zorg er bijvoorbeeld voor dat informatie over het programma en de sprekers online te vinden is. Post regelmatig berichten die interessant zijn voor bezoekers om te delen en gebruik Twitter voor de actualiteit.

Vergeet oplaadpunten niet

Verzeker u er wel van dat bezoekers online kunnen blijven.  Loop de volgende aandachtspunten dus goed na voordat u de deuren opengooit.

  • Zorg voor goed WiFi-bereik en een snelle verbinding. Als bezoekers niet makkelijk kunnen downloaden of pagina's kunnen openen, haken ze af.
  • Geef duidelijk aan wat de toegangscode en wachtwoord voor het netwerk zijn. Hang bordjes op met de code zodat bezoekers er niet om hoeven te vragen. Communiceer dit ook op uw website en al voor aanvang van het evenement.
  • Richt op verschillende plekken zitjes in, waar bezoekers ook even rustig op hun mobiel of tablet kunnen kijken.
  • Mobiele apparaten zijn ook wel eens leeg. Bied uw bezoekers genoeg oplaadpunten en geef duidelijk aan waar deze zich bevinden.