De app Auto Reply geeft antwoord in de auto

7 februari 2014 | Door redactie

Het is zo verleidelijk; u bent onderweg naar een relatie en dreigt wat later te komen. Natuurlijk wilt u dat laten weten, maar om daarvoor nu weer speciaal een parkeerplaats te gaan zoeken... Dit gevoel leeft breed, want ondanks de Veilig Verkeer-campagne ‘Aandacht op de weg’ blijven automobilisten whatsappen, sms’en en mailen terwijl ze autorijden. Met een handige app omzeilt u een boete en houdt u toch contact.

Betrapt worden op rijden en niet handsfree bellen kost u sinds begin dit jaar € 230. Maar ook op een andere manier met uw telefoon bezig zijn, is gevaarlijk. Onervaren bestuurders die autorijden en tegelijk nummers of namen intoetsen of opzoeken, lopen acht keer meer risico om een ongeluk te krijgen. Voor ervaren autorijders is het risico 2,5 keer zo groot. Uw telefoon pakken tijdens het autorijden, levert u zeven keer meer kans op een ongeval op. 

Met een SMS houdt u contact

Dat zijn cijfers om even bij stil te staan. Maar als u tijdens het rijden toch in contact wilt kunnen blijven met uw bedrijf of relaties, is de Android-app Auto Reply een prima hulpmiddel. Deze app van Veilig Verkeer Nederland zorgt ervoor dat uw smartphone niet overgaat als u gebeld wordt in de auto. In plaats daarvan ontvangt de beller via de app een sms van u. Standaard staat daarin de tekst dat u liever niet gebeld wordt achter het stuur. U kunt echter ook een eigen tekst invoeren. Bij de iPhone is deze optie standaard aanwezig vanaf iOS 6.