De juiste Android-app op het ideale moment

16 juni 2016 | Door redactie

Android-smartphones gaan apps en websites suggereren op basis van de locatie. Zo zou een toestel de app van een restaurant kunnen aanraden op het moment dat iemand de horecagelegenheid binnenloopt. Wie Android 4.4 of hoger heeft, krijgt de komende tijd vanzelf locatiegebaseerde suggesties voor apps en websites.

Stel iemand staat op het vliegveld en zijn Android-smartphone suggereert helemaal uit zichzelf de Schiphol-app, die handige informatie kan bieden. Dit zou zomaar kunnen gebeuren in de nabije toekomst. Android-toestellen gaan namelijk op basis van locatie apps of websites aanraden. Er verschijnt dan een melding op het scherm met daarin de app of de website. Als de gebruiker geïnteresseerd is, kan hij op de link in de melding klikken, zodat hij wordt doorgestuurd naar de Play Store of de browser.

Alleen meldingen bij Android 4.4 of hoger

Als de gebruiker het maar niets vindt dat zijn Android-telefoon apps en websites aanraadt, kan hij de melding wegvegen of bij de instellingen (onder Locatie) aangeven dat hij geen suggesties meer wil ontvangen. Om wel suggesties te ontvangen, moeten gebruikers beschikken over Android 4.4 (KitKat) of hoger. Verder moeten gps en Bluetooth ingeschakeld zijn. Voldoet een toestel aan die voorwaarden, dan ziet de gebruiker de meldingen vanzelf zien verschijnen de komende tijd.