De voordeligste parkeerplek is zó gevonden

13 februari 2012 | Door redactie

Behalve plaatselijke gladheid, files, asociale weggebruikers en andere verkeershindernissen, is ook parkeren vaak een probleem. Zeker als u ergens niet bekend bent, kan het lastig zijn om een plek te vinden. Heeft u een smartphone, dan is dit verleden tijd. Een gratis app van Yellowbrick helpt u een parkeerplek in de buurt te vinden.

Een parkeerplek vinden kan soms veel tijd kosten en veel ergernis veroorzaken. En als u niet uitkijkt, betaalt u zich blauw aan het parkeertarief. Yellowbrick heeft een app ontwikkeld die laat zien waar u op de kortst mogelijke afstand (gratis) kunt parkeren en hoeveel minuten het dan lopen is naar de gewenste bestemming. De app geeft tariefinformatie van zowel parkeerplaatsen op straat als in parkeergarages. U kunt dus makkelijk achterhalen waar het parkeren het goedkoopste is.
Yellowbrick heeft een versie ontwikkeld voor de iPhone (geschikt vanaf versie 4.1) en een
Android-versie (geschikt voor versie 2.1 en hoger).

 Voordelig en makkelijk betaald parkeren

U hoeft geen abonnement te hebben op Yellowbrick om gebruik te kunnen maken van deze gratis app. Bent u wel al abonnee, dan kunt u met de app ook voordelig en makkelijk betaald parkeren. In dat geval start u de app en logt u in met uw Yellowbrick-account. Vul de parkeerzone (zie het cijfer op de parkeerautomaat) in en druk op start. Denk eraan om Yellowbrick ook weer te stoppen als u wegrijdt. Vergeet u dat, dan krijgt u een hoge rekening.