Een presentatie maken zonder pc

11 maart 2013 | Door redactie

Een presentatie in elkaar zetten, zult u meestal op kantoor achter uw pc doen. Er zijn echter een aantal apps waarmee u mooie presentaties kunt maken. Het voordeel van deze presentatie-apps is dat u een presentatie in elkaar kunt zetten op uw tablet of zelfs op uw smartphone. Ook handig voor onderweg!

Een presentatie maken kost altijd veel tijd. Als u een presentatie op uw tablet of smartphone in elkaar kunt zetten, kunt u ook allerlei verloren momenten hiervoor benutten, bijvoorbeeld onderweg. Hieronder ziet u een aantal apps die u deze mogelijkheid bieden.

Een eenvoudige gratis app om presentaties te maken

  • Office2 Plus is een gratis app voor de iPad of iPhone. De kracht van deze app zit in de eenvoud. Er is geen uitgebreid assortiment aan sjablonen, u kunt kiezen uit vier pagina-indelingen. U kunt geen gebruikmaken van animaties of het draaien van afbeeldingen. U kunt de presentatie opslaan op uw iPhone of iPad of direct in de Icloud.
  • Een iets uitgebreidere app is de QuickOfficePro voor Android, waarvoor u op dit moment € 13,46 betaalt. U kunt er heel eenvoudig spreadsheets en opgemaakte tekstdocumenten mee maken, maar ook deze app bevat geen uitgebreid assortiment aan sjablonen of animaties. Uw documenten kunt via deze app makkelijk delen via cloud-diensten zoals Google Drive of Dropbox.

Spelfouten corrigeren in PowerPointpresentaties

  • De Keynote app voor iOS is niet zo uitgebreid als de desktop-versie, maar wel net zo gebruiksvriendelijk. U kunt met deze app in korte tijd een mooie presentatie in elkaar zetten. Handig van deze app is dat u ook bestaande presentaties die al op uw pc staan, via de iCloud kunt bewerken of afmaken op uw iPhone of iPad en andersom. Deze app kost € 8,99.
  • Om bestaande PowerPointpresentaties te bewerken, kunt u de Office 2012: Presentations voor Android gebruiken, die € 7,98 kost. De app is niet bedoeld om compleet nieuwe presentaties mee te maken of om een bestaande presentatie rigoureus om te gooien. Deze app is vooral bedoeld om nog even de laatste spelfouten uit uw presentaties te halen terwijl u onderweg bent naar uw afspraak. U kunt de presentatie ook rechtstreeks afspelen op uw telefoon. Heeft u dus de mogelijkheid om uw telefoon aan te sluiten op de beamer, dan bent u direct klaar.