Eindelijk YouTube van uw Android wissen?

27 maart 2015 | Door redactie

Bent u de trotse bezitter van een Android-toestel, dan is het u wel bekend dat de standaard apps met geen mogelijkheid te verwijderen zijn. Het lijkt erop dat Google en Samsung toe hebben gegeven aan de klachten van gebruikers. Op het nieuwe Samsung-vlaggenschip zou u alle apps kunnen verwijderen.

Gebruikt u geen Gmail en wilt u de app van uw Android-toestel verwijderen? Dan heeft u pech gehad, dat kan namelijk niet. Tenminste, niet op de toestellen die nu de op de markt zijn. Op de testexemplaren van de nog te verschijnen Samsung Galaxy S6 zijn de vooraf geïnstalleerde apps allemaal te verwijderen. Bovendien staan er minder van dit soort apps op.

Standaard apps nemen veel ruimte in

Samsung en Google geven hiermee gehoor aan de wens van gebruikers om vooraf geïnstalleerde apps te kunnen verwijderen. Hopelijk volgen andere smartphonefabrikanten snel. Vooraf geïnstalleerde apps nemen namelijk flink wat ruimte in beslag. Als u die ruimte voor andere zaken nodig hebt, kunt u die op dit moment dus niet vrij maken door de standaard apps te wissen.