Foto’s van iPhone snel terughalen

17 april 2015 | Door redactie

Het kan gebeuren dat u iets te onzorgvuldig aan het vegen bent op het scherm van uw iPhone. Per ongeluk blijkt u daarbij een foto heeft gewist. Was dit helemaal niet de bedoeling en wilt u hem terug, dan kan dat. iOS 8 bevat een optie waarmee u verwijderde foto’s kunt terughalen.

Verwijdert u per ongeluk een foto van uw iPhone, dan kunt u die terughalen, als u tenminste snel bent. Op iPhones met iOS 8 is namelijk een functie ingebouwd die voorkomt dat verwijderde foto’s meteen voor altijd verloren gaan. Om een foto terug te halen, gaat u naar het album ‘Onlangs verwijderd’, selecteert u de foto en kiest u in de navigatiebalk voor ‘Zet terug’. De afbeelding verschijnt vervolgens in het album ‘Onlangs toegevoegd’.

Meerdere foto’s selecteren en verwijderen

Wilt u een verwijderde foto juist wel voorgoed kwijt, dan kiest u niet voor ‘Zet terug’ maar voor ‘Verwijder’. U kunt eventueel meerdere foto’s selecteren door ze één voor één aan te tikken met uw vinger. Definitief wissen kan handig zijn als u zeker weet dat u bepaalde foto’s niet meer wilt hebben en ruimte wilt maken op uw iPhone.