Gegevens Samsung-account open en bloot

16 december 2013 | Door redactie

De datablunders volgen elkaar in hoog tempo op. Nu heeft Samsung weer verzuimd de data van zijn gebruikers afdoende te beschermen. De Duitse website Heise ontdekte dat Samsung de accountgegevens van zijn gebruikers in gewone platte tekst verstuurde. Hierdoor is het een koud kunstje voor kwaadwillenden om de Samsung-accountinformatie te kapen.

Als u ooit een Samsung-account heeft aangemaakt, dan staat de veiligheid van uw gegevens op het spel. Het bedrijf Media Test Digital ontdekte dat alle informatie onbeveiligd naar Samsung wordt verzonden. Het gaat bijvoorbeeld om uw naam, e-mailadres en zelfs uw wachtwoord. De Duitse beveiligingswebsite Heise nam de proef op de som met een Galaxy S 4 en een Tab 3, en bij beide deed het probleem zich voor. Samsung zegt het probleem meteen verholpen te hebben, maar daarmee bent u nog niet veilig. Kies in ieder geval een nieuw wachtwoord of maak een compleet nieuw account aan. Doe dit bij voorkeur op het beveiligde https://account.samsung.com

Account voor diverse dingen nodig

Een Samsung-account is nodig als u bepaalde diensten van Samsung wilt activeren. Voor nieuwe apparaten is dat bijvoorbeeld de dienst om een verloren toestel te volgen. Apparaten die op oude Android-versies draaien, hebben ook een account nodig om te controleren of er updates zijn.