Google Maps en Google Docs gaan offline

4 juli 2012 | Door redactie

Google Docs is een handige dienst, maar tot nu toe was het niet mogelijk om bestanden offline te bewerken. Daar is nu verandering in gekomen: voortaan kunt u offline wijzigingen aanbrengen, en worden documenten automatisch gesynchroniseerd zodra er weer verbinding is. En er is meer offline-nieuws: Android-gebruikers met Google Maps kunnen vanaf nu zonder internetverbinding kaarten raadplegen.

Met Google Docs kunt u documenten bewerken en delen. Dat bewerken van bestanden kan voortaan ook zonder internetverbinding. U voert de wijzigingen dan offline door, en zodra er weer verbinding is, wordt het online bestand bijgewerkt. Om gebruik te kunnen maken van deze nuttige functie moet u wel de laatste versie van Google Chrome op uw computer geïnstalleerd hebben.

Zes Google Maps-kaarten opslaan

Ook de Google Maps-app voor Android heeft een offline-functie gekregen. Als u de laatste update binnenhaalt, kunt u bepaalde kaarten downloaden naar uw smartphone. U heeft dan geen internetverbinding meer nodig om die te raadplegen. Verwacht alleen niet dat u onbeperkt kaarten kunt opslaan. U mag maximaal zes kaarten opslaan op uw Android-smartphone.