Google Maps en Google Docs gaan offline

Google Docs is een handige dienst, maar tot nu toe was het niet mogelijk om bestanden offline te bewerken. Daar is nu verandering in gekomen: voortaan kunt u offline wijzigingen aanbrengen, en worden documenten automatisch gesynchroniseerd zodra er weer verbinding is. En er is meer offline-nieuws: Android-gebruikers met Google Maps kunnen vanaf nu zonder internetverbinding kaarten raadplegen.

4 juli 2012 | Door redactie

Met Google Docs kunt u documenten bewerken en delen. Dat bewerken van bestanden kan voortaan ook zonder internetverbinding. U voert de wijzigingen dan offline door, en zodra er weer verbinding is, wordt het online bestand bijgewerkt. Om gebruik te kunnen maken van deze nuttige functie moet u wel de laatste versie van Google Chrome op uw computer geïnstalleerd hebben.

Zes Google Maps-kaarten opslaan

Ook de Google Maps-app voor Android heeft een offline-functie gekregen. Als u de laatste update binnenhaalt, kunt u bepaalde kaarten downloaden naar uw smartphone. U heeft dan geen internetverbinding meer nodig om die te raadplegen. Verwacht alleen niet dat u onbeperkt kaarten kunt opslaan. U mag maximaal zes kaarten opslaan op uw Android-smartphone.